FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Belfius biedt deze kaart niet meer aan. De bank heeft nog wel de Mastercard Red of de Mastercard Gold.


De prepaidversie van Belfius’ Mastercard Gold kun je met of zonder Comfort Gold-rekening aanvragen. Als je jonger bent dan 25 is die rekening trouwens voordeliger.

Deze Mastercard is geen traditionele kredietkaart. Je kunt er alleen mee uitgeven wat je er zelf op zet. Je kunt wel vlot betalen in binnen- en buitenland en in online winkels.

Verzekeringen

Verder ben je met deze Mastercard Gold verzekerd tegen het annuleren of onderbreken van je reis en je kunt tickets voor sport- of culturele evenementen terugbetaald krijgen.

Daarnaast zijn je aankopen beschermd tegen diefstal of schade en online aangekochte goederen zijn verzekerd tegen slechte of gebrekkige levering. Je krijgt ook extra garantie boven op de wettelijke termijn.

Andere handigheden

Als je in het buitenland bent en je verliest je kaart of ze wordt gestolen kun je een voorschot in cash krijgen. De kaartfraudeverzekering dekt je dan weer tegen onrechtmatig gebruik van je kaart wanneer die werd gestolen.

De belangrijkste voordelen

  • Alleen uitgeven wat je op je kaart zet
  • Met of zonder Comfort Gold-rekening
  • Prepaidkaart met reis- en aankoopverzekeringen

Belangrijkste kenmerken


Jaarlijkse bijdrage90,00 €
Bijkomende kaart50,16 €
Geldopname5,00 € + 1,00 %
Wisselkosten1,50 %

» Bezoek website


> Nu je Belfius Mastercard Gold Prepaid aanvragen!


Kan ik meerdere kaarten aanvragen?

Dat kan. Een tweede houder kan een eigen prepaidkaart krijgen. Dat moet dan wel op dezelfde rekening als de eerste kaarthouder.