FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Mastercard Gold is de meest uitgebreide prepaidkaart van Belfius. Je kunt ze overal ter wereld en online gebruiken en je profiteert van inbegrepen verzekeringen en beschermingen.

Eigenschappen van de Belfius Mastercard Gold Prepaid

Als je deze prepaidkaart samen met een Comfort Gold-rekening neemt komt ze op 7,50 euro per maand of 90 euro per jaar. In dat pakket zitten twee van deze gouden prepaidkaarten.

Je kunt de Mastercard Gold Prepaid ook apart aanvragen voor 4,18 euro per maand of 50,16 euro per jaar.

Zoals elke prepaid heeft deze kaart geen klassieke uitgavenlimiet: je kunt alleen uitgeven wat je er van tevoren op hebt gezet en je kunt niet onder nul. Je kaart beheren kan online, in Belfius’ mobiele app of aan een Self Service Banking-automaat in een kantoor.

Inbegrepen verzekeringen en beschermingen

Standaard zit er bij deze Mastercard een reisannulatie- of -onderbrekingsverzekering en je (online) aankopen zijn beschermd tegen schade door diefstal of inbraak.

Je bent ook beschermd wanneer aankopen niet geleverd worden of wanneer ze niet overeenkomen met hoe ze er in de webshop uitzagen.

Ben je maximaal drie maanden in het buitenland en je verliest je kaart, dan kun je van Belfius een voorschot in cash krijgen en dankzij de verzekering-Kaartfraude ben je gedekt tegen onrechtmatig gebruik van je kaart na diefstal of verlies.

De belangrijkste voordelen

  • Bepaal je eigen uitgavenlimiet
  • Handige verzekeringen en beschermingen
  • Apart aan te vragen of samen met een Comfort Gold-rekening

Belangrijkste kenmerken


Jaarlijkse bijdrage90,00 €
Bijkomende kaart50,16 €
Geldopname5,00 € + 1,00 %
Wisselkosten1,50 %

» Bezoek website


> Nu je Belfius Mastercard Gold Prepaid aanvragen!


Hoeveel kost betalen en geld afhalen?

Binnen Europa is betalen gratis. Geld afhalen kost je 5 euro plus 1% van het bedrag.

Buiten Europa kost betalen 1% van het bedrag. Geld afhalen kost 5 euro, 1% van bedrag en 1,50% boven op de wisselkoers.

Geld afhalen kan tot 620 euro per vier dagen of 155 euro per dag.