FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Travel Card van Bunq is een van de makkelijkste kaarten voor op reis. Iedereen vraagt ze makkelijk aan via de app, ze wordt overal geaccepteerd en je hoeft je kredietwaardigheid niet te laten nakijken voor je de kaart aanvraagt. Je kunt er zo mee op reis.

Wat is de Travel Card van Bunq?

De Travel Card kun je gebruiken als een gewone Mastercard: je kunt er wereldwijd mee betalen en geld afhalen, hotels boeken of een auto huren. Grootste verschil met een gewone Mastercard is dat je niet onder nul kunt. Je bent er dus zelf verantwoordelijk voor dat er genoeg op je rekening staat wanneer je op reis vertrekt.

Meldingen in euro

Betaal je in het buitenland in een vreemde munt, dan krijg je een pushmelding op je telefoon. Zo weet je direct hoeveel je net (ongeveer) in euro hebt betaald.

Uitgaven bijhouden en verdelen

Tijdens vakanties met vrienden kun je met Slice Groups bijhouden wie wat heeft betaald. Geef alle uitgaven in in de app en met één tik verdeel je de kosten.

Geld storten en afhalen

Bunq werkt samen met het Duitse Barzahlen. Met Withdraw & Deposit kun je nu veilig geld storten en afhalen in meer dan 10.000 winkels in Duitsland, Oostenrijk en Italië — zonder kaart. Geef het bedrag en je beveiligingscode in in de app en je krijgt een barcode terug.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen kredietwaardigheidstest
  • Bespaar tot 3% wanneer je in vreemde valuta betaalt
  • Pushmeldingen na aankopen in vreemde valuta, met het bedrag in euro

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Geldopname0,99 €

» Bezoek website


> Nu je Bunq Travel Card aanvragen!


Je kaart beheren

Je kunt je kaart makkelijk aanvragen en beheren met Bunqs mobiele app. Je ziet er ook een overzicht van je rekening, je recente transacties en je kunt verloren of overbodige kaarten direct blokkeren.

Wat kost de Travel Card van Bunq?

Ben je nog geen klant bij Bunq, dan betaal je één keer 9,99 euro productiekosten. Ben je al wel klant, dan telt de Travel Card mee als 1 van maximaal 3 kaarten voor premium- of zakelijke leden en als 1 van 4 voor Joint-leden.

Zit je al aan je maximum van 3 of 4 kaarten, dan kun je de Travel Card nog altijd aanvragen. Bunq rekent dan wel 9 euro productiekosten voor de kaart en 3 euro per maand boven op je lidmaatschap. Blokkeer je een kaart zodat je in totaal weer aan 3 of 4 kaarten zit, dan vervallen de maandelijkse kosten.

Geen wisselkoersopslag

Voor aankopen in vreemde munt betaal je met de Travel Card geen koersopslag. Banken rekenen gewoonlijk een percentage boven op de wisselkoers. Met deze kaart kun je tot 3% besparen. Haal je dikwijls geld af in het buitenland, dan betaal je daar met de Travel Card 0,99 euro per keer voor.