FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met een Goldkaart van American Express ben je zeker van een hoop garanties en verzekeringen, zeker als je regelmatig op reis vertrekt.

Een Gold-kredietkaart kost je 115 euro per jaar — 195 euro per jaar wanneer je de Travel Service gebruikt. Je kunt extra Goldkaarten bestellen: de eerste is gratis, vanaf de tweede betaal je 45 euro per kaart per jaar.

Let wel op: je moet minstens 37.500 euro per jaar verdienen om deze kaart aan te kunnen vragen.

Verzekeringen

Goldkaarthouders profiteren van een aankoopverzekering, een garantie voor de levering van onlineaankopen en een tevredenheidsgarantie of Return Protection.

Daarnaast geniet je als reiziger van een reisannulering- en -onderbrekingwaarborg. Je bent beschermd tegen vertraagde bagage en vluchten en verzekerd tegen gemiste aansluitingen en reisongevallen.

Tot slot heb je ook recht op reisbijstand voor personen en voor 2 voertuigen. Bijstand voor voertuigen moet je wel apart aanvragen.

Travel Service

Uniek aan de Goldkaart van American Express is dat je je reizen kunt laten regelen door de Travel Service. Als je dat wil, organiseert deze dienst je reis volledig: een medewerker van de Travel Service kan bijvoorbeeld je vlucht voor je reserveren of een hotel boeken.

Bovendien krijg je met deze kaart exclusieve voordelen bij luchtvaartmaatschappijen en bepaalde hotels. Je kunt je reizen trouwens betalen met punten uit je Membership Rewards-portefeuille.

Belangrijkste eigenschappen

  • Nieuwe kaart binnen 48 uur
  • Uitstekende klantendienst, 24 op 7 beschikbaar
  • Inclusief aankoop-, reis- en bijstandsverzekeringen
  • Laat je reis organiseren door de American Express Travel Service

Kosten en eigenschappen


Jaarlijkse bijdrage195,00 €
Bijkomende kaart45,00 €
Uitgavenlimiet-
Flexibel betalen?Nee
Geldopname3,50 % (min. 4,50 €)
Wisselkosten2,50 %

» Bezoek website


> Nu je American Express Gold bestellen!


Wat is het Membership Rewards-programma?

Elke euro die je uitgeeft met deze kaart is 1 punt waard in het programma. Punten kun je omruilen voor cadeaubons, je kunt sparen voor reizen of ervaringen of je kunt ermee terecht bij partners van American Express. Als je wil, kun je je punten ook inruilen bij Frequent Traveler-programma’s zoals Miles & More of Eurostar.

Welke voordelen heb ik nog met deze kaart?

Je kunt met een American Express-kaart terecht in duizenden winkels en handelszaken en in webshops. Er geldt ook geen uitgavenlimiet: die evolueert mee met je uitgaven.

Daarnaast is de klantendienst 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Wanneer je je kaart verliest, zorgt American Express ervoor dat je binnen 48 uur een nieuwe hebt.

Enige nadeel aan deze kaart is dat je niet flexibel of gespreid terug kunt betalen. Je moet het openstaande saldo in één keer terugbetalen en dat maximaal 25 dagen nadat je je rekeninguittreksel kreeg. Doe je dat niet, dan rekent American Express 2,5% op het salso. Vanaf 55 dagen wordt dat 4%.