FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Santander Card hoort bij Santanders kredietopening. Je kunt met deze kaart geld afhalen en je kunt ze (contactloos) gebruiken in winkels en restaurants of in tankstations.

De kaart werkt probleemloos in heel Europa of in alle SEPA-landen. Als je geld afhaalt rekent Santander een vast bedrag per transactie. Je betaalt ook wisselkosten wanneer je in vreemde valuta betaalt of geld afhaalt.

Kredietopening

Bij deze kaart hoort een kredietopening. Die wordt geregistreerd bij de CKP. Je bepaalt het bedrag van dat krediet zelf en je kiest of je het openstaande saldo in een keer of gespreid terugbetaalt.

Als je flexibel betaalt rekent Santander alleen rente op het openstaande saldo. Sneller terugbetalen kan ook. Je kunt het terugbetaalde deel van je krediet ook opnieuw opnemen.

Je kaart beheren

Je kunt alles online regelen via Mijn Rekening of mobiel in de Santander-app. De app is bruikbaar zonder inloggegevens. Die kun je aanvragen in de app.

Belangrijkste eigenschappen

  • Betaalkaart geldig in alle SEPA-landen
  • Krediet in een keer of gespreid terugbetalen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Uitgavenlimiet501,00 € – 5.000,00 €
Flexibel betalen?Ja
Geldopname4,95 €
Wisselkosten2,50 %

» Bezoek website


> Nu je Santanderkaart aanvragen!


Wat is de CKP?

De Centrale voor Kredieten aan Particulieren registreert alle leningen — hypotheken of autoleningen bijvoorbeeld — en eventuele wanbetalingen. Dat doet ze om de schuldenlast zo klein mogelijk te houden. Kredietgevers kijken bij de CKP of het verantwoord is om je een lening te geven.

Wat is de nulstellingstermijn?

Voor die datum moet je je krediet helemaal terugbetalen.