FR

Wat is het beste kredietkaartnetwerk: Visa, Mastercard of American Express?

Welk type kredietkaart is nu beter? Visa, Mastercard of American Express? Elke kaart heeft zijn voor- en nadelen. De verschillen zijn soms klein, maar ze zijn er wel:

Visa is waarschijnlijk het bekendste merk van de drie. Visa wordt gepromoot als de ideale, breed aanvaarde kredietkaart. Met een Mastercard kunt je echter bij bijna evenveel zaken terecht.

Visa begon eerder als kredietkaartnetwerk; daar ondervindt het in bepaalde landen nog voordeel van. Op toeristische bestemmingen, in zakencentra of bij onlinewinkels is het onderscheid tussen de kredietkaartnetwerken tegenwoordig echter zo goed als onbestaand.

Mastercard wordt in België vooral aangeboden door banken, vaak in combinatie met een vaste zichtrekening. Bankonafhankelijke Mastercardkaarten zijn er ook, voor als je niet vast wil zitten aan een bepaalde zichtrekening. De aanvaarding van Mastercard komt grotendeels overeen met die van Visa.

American Express biedt luxueuze kredietkaarten aan. De aanvaarding is doorgaans beperkter dan bij de andere kredietkaartnetwerken. De jaarlijkse kosten zijn relatief hoog en de inkomenstoets is strikt. Je spaart wel punten per kredietkaarttransactie.

Kredietkaarten verschillen vooral per kredietkaartaanbieder en minder per kredietkaartnetwerk. Een Visakaart past bij de ene bank bijvoorbeeld beter bij je dan bij een andere kredietkaartuitgever.

Het is slim om goed de voorwaarden per individuele kredietkaart te vergelijken.