FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze Mastercard van Argenta is ideaal als je maar af en toe (online) koopt. De kaart is gratis binnen Argenta’s Greenpakket en je profiteert toch van een vrij ruime limiet. Er zitten alleen geen aankoop- of andere verzekeringen bij deze kredietkaart.

Uitgavenlimiet

Standaard kun je elke maand tot 1.250 euro uitgeven met deze Mastercard. Bij de Green-kredietkaart staat die limiet vast. Als je een kredietkaart hebt in het Silver- of Goldpakket kun je je limiet wel tijdelijk verhogen naar respectievelijk 5.000 en 12.500 euro.

Extra’s?

Er zitten geen verzekeringen bij deze kaart en die kun je er ook niet apart bijnemen. Ze zitten wel bij de zilveren of de gouden kaart. De Silverkaart heeft aankoopbescherming en bijstand online veiligheid en bij de Goldkaart krijg je daar nog vijf reisverzekeringen bovenop.

Wat kost het?

Binnen Argenta’s Greenpakket kun je één Mastercard gratis aanvragen. Ook kaartvervangingen kosten je niets. Je betaalt wel 3,50 euro per maand voor bijkomende kredietkaarten of kaarten buiten het pakket. Voor een Goldkaart is dat 5,50 euro per maand.

Binnen België euro’s afhalen kost je met deze kaart 5 euro. Buiten België komen er nog 1,50% wisselkosten bij. In euro’s betalen in winkels of op het internet is gratis. In andere valuta betaal je ook weer 1,50% wisselkosten.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis Mastercard
  • Ruime uitgavenlimiet
  • Gratis kaartvervanging
  • Zonder aankoop- of reisverzekeringen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Uitgavenlimiet1.250,00 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname5,00 € + 1,50 %
Wisselkosten1,50 %

» Bezoek website


> Nu je Mastercard aanvragen bij Argenta!


Wanneer gaat het saldo van mijn rekening?

Argenta sluit de uitgavenperiode op elke vierde van de maand af. De dertiende gaan je uitgaven van je zichtrekening. Als de dertiende een weekend- of een feestdag is gebeurt dat een paar dagen later.