FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Mastercard White Prepaid is een kredietkaart met een aanpasbare uitgavenlimiet. Je kunt de kaart in binnen- en buitenland gebruiken en je betaalt er ook vlot mee op internet.

Eigenschappen van de Belfius Mastercard White Prepaid

Voor 24 euro per jaar heb je een pakket met deze prepaidkaart en een Pulse White-rekening. Je kunt de kaart ook apart aanvragen voor 2,93 euro per maand of 35,16 euro per jaar.

Een klassieke uitgavenlimiet is er niet: je kunt alleen maar uitgeven wat je op de kaart zet. Je kunt niet onder nul. Je kaart beheren doe je online of aan een automaat in het Belfiuskantoor.

Je kunt je prepaidkaart in binnen- en buitenland gebruiken, on- en offline, bij meer dan 35 miljoen handelaars. Geld afhalen kan aan automaten met het Mastercardlogo, tot 620 euro per 4 dagen.

Inbegrepen diensten en verzekeringen

Ben je minder dan 3 maanden in het buitenland en je verliest je kaart, of ze werd gestolen of ze is beschadigd, dan krijg je van Belfius een voorschot in cash.

De kaartfraudeverzekering dekt je tegen misbruik van je kaart na verlies of diefstal. Als je aan een paar voorwaarden voldoet valt je eigen risico van 50 euro weg.

De belangrijkste voordelen

  • Geen klassieke uitgavenlimiet
  • Inbegrepen kaartfraudeverzekering
  • Cashvoorschot bij verlies of schade

Belangrijkste kenmerken


Jaarlijkse bijdrage24,00 €
Bijkomende kaart35,16 €
Geldopname5,00 € + 1,00 %
Wisselkosten1,50 %

» Bezoek website


> Nu je Belfius Mastercard White Prepaid aanvragen!


Hoeveel kost betalen of geld afhalen in het buitenland?

In Europe betaal je gratis; daarbuiten komen er 1,50% wisselkosten boven op de referentiekoers van de Europese Centrale Bank.

Als je geld afhaalt aan een automaat betaal je binnen Europa 5 euro plus 1% van het bedrag. Daarbuiten komen de 1,50% wisselkosten van hierboven er nog bij.