FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De prepaidkaart van Bpaid is een Mastercard die je overal ter wereld kunt gebruiken. Je transacties zijn online beveiligd door Mastercard Identity Check. Om die dienst te gebruiken moet je wel je telefoonnummer invullen in je My Bpaid-profiel.

In dat profiel kun je je kaart ook beheren en je vindt er het saldo en je laatste transacties. Als je die gegevens liever op je telefoon hebt kun je de My Bpaid-app installeren.

Je kaart herladen

Je kunt geld op je kaart zetten in een postkantoor of -punt of via een (online) overschrijving. Hou er rekening mee dat het een paar dagen kan duren voor je het bedrag op je kaart ziet.

Er gelden minima en maxima per oplaadbeurt en er is een bovenlimiet voor hoeveel er per jaar op je kaart mag staan.

Goed om weten

Je kunt prepaidkaarten alleen gebruiken op plekken waar de automaat je saldo direct kan nakijken. Ze zijn bijvoorbeeld onbruikbaar in tol- of parkeerautomaten of in tankstations. Ook op cruiseschepen en casino’s kun je alleen met een ‘echte’ kaart betalen.

De belangrijkste voordelen

  • Wereldwijd aanvaard
  • Veilig online winkelen
  • Je bepaalt zelf je budget

Kosten en eigenschappen


Jaarlijkse bijdrage18,00 €
Uitgavenlimiet2.500,00 € / keer en 8.000,00 € / jaar
Flexibel betalen?Nee
Geldopname4,00 € + 1,00 %
Wisselkosten1,75 %

» Bezoek website


> Vraag de Bpaid Prepaid Mastercard hier aan


Geld overschrijven naar je bankrekening

Je kunt geen geld overschrijven van je kaart naar je rekening. Als je je Bpaidkaart wil opzeggen kan dat in een postkantoor. Je krijgt het saldo terug min een deel van de jaarlijkse beheerkosten.