FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Silver-kredietkaart is de goedkoopste Mastercard van KBC: in combinatie met een Plusrekening kost ze 3 euro per maand. Je kunt er wereldwijd mee betalen in winkels of restaurants en ook in onlinewinkels kun je ermee terecht. De uitgavenlimiet bepaal je zelf; standaard staat die op 2.500 euro. Tot slot kun je flexibel terugbetalen en enkele gratis verzekeringen nemen.

Kies je uitgavenlimiet

Met een KBC-Mastercard Silver geef je tot 2.500 euro per maand uit. Ga je makkelijk over die limiet of mag hij net wat lager, dan kun je hem zelf aanpassen in je onlineprofiel of via de mobiele applicatie.

Flexibel terugbetalen

Het belangrijkste kenmerk van de KBC-Silverkaart is dat je je aankopen gespreid kunt aflossen in plaats van in één keer. Met KBC Flex Budget beslis jij hoeveel je maandelijks terugbetaalt: een vast percentage van het openstaande saldo of een vast bedrag. Betaal je een percentage terug, dan is dat wettelijk minstens 5,6% van je openstaande schuld.

Als je flexibel terugbetaalt, onthoud dan dat je vanaf de tweede maand rente betaalt op het openstaande bedrag en dat je je betaling niet oneindig kunt spreiden. Je bent wettelijk verplicht je saldo te voldoen binnen de nulstellingstermijn. Die datum vind je op je maandafrekening en in KBC Touch.

Beschermde aankopen, langere garantie

Bij elke KBC-kredietkaart kun je minstens twee gratis verzekeringen nemen: aankoopbescherming en verlengde garantie. Met de verzekering aankoopbescherming zijn je winkelaankopen tot 90 dagen na aankoop beschermd tegen schade of diefstal.

De verzekering verlengde garantie geeft je twee jaar extra garantie boven op de wettelijke twee jaar. De verzekering dekt kleine en grote huishoudapparaten, audio- en tv-toestellen en doe-het-zelfmateriaal.

Wil je meer of andere verzekeringen zoals een reisannulatieverzekering, de bescherming van je internetaankopen of extra bescherming op reis, kijk dan ook even naar de KBC-kredietkaarten Gold en Platinum.

Belangrijkste eigenschappen

  • Goedkoopste KBC-kredietkaart
  • Aanpasbare standaardlimiet van 2.500 euro
  • Flexibel betalen met KBC Flex Budget
  • Gratis verzekeringen en garantie

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage51,00 €
Uitgavenlimiet2.500,00 €
Flexibel betalen?Ja
Geldopname1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselkosten1,60 %
Debetrentevoet12,44 %

» Bezoek website


> Nu een KBC-kredietkaart Silver aanvragen!


Dekt de aankoopbescherming al mijn aankopen?

Ze dekt nieuwe goederen die je voor privégebruik kocht en die 50 euro of meer waard zijn. Je kocht ze bij een professionele verkoper én je moet je aankopen betaald hebben met je Silver-kaart. De verzekering dekt geen geld, mobiele telefoons, bont of kunst.