FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Mastercard van Viabuy is een prepaidkaart die je niet hoeft op te laden vanaf je eigen zichtrekening. Er is geen inkomenstest. Omdat het een Mastercard is, kun je je kaart bij meer dan 36 miljoen handelaars over de hele wereld gebruiken.

Eigenschappen van de Viabuy-Mastercard

Deze prepaidkaart heeft een eigen IBAN- of rekeningnummer. Dat wil zeggen dat je niet hoeft op te laden met je eigen zichtrekening en dat vrienden of je werkgever geld op je kredietkaartrekening kunnen storten.

Een ander voordeel van deze Mastercard is dat je na het bestellen niet op kredietwaardigheid wordt gecontroleerd: Viabuy zegt dat het 100% van de aanvragen goedkeurt, zonder inkomenstest of kredietwaardigheidsonderzoek.

Tot slot kun je een zwarte of een gouden kaart kiezen. Viabuy verstuurt ze binnen 24 uur na aanvraag. Enige eis is dat je in Europa woont. Je betaalt wel zonder kosten in euro.

Kosten en limieten

Exacte oplaad- en afhaallimieten hangen af van je identificatieniveau; over het algemeen geldt dat je maximaal 3 keer per dag geld op je kaart kunt zetten en maximaal 60 keer per maand.

Daarnaast is het belangrijk te weten dat je de kaart op verschillende manieren kunt opladen en dat dat alleen gratis is als je dat met een cashstorting of een binnenlandse of SEPA-overschrijving doet. Stort je via een internationale overschrijving, in vreemde valuta of via diensten als Bancontact, iDeal of Sofort, dan betaal je een vergoeding.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen inkomens- of kredietwaardigheidstest
  • Volwaardige kredietkaart met eigen IBAN-nummer
  • Je moet in Europa wonen om deze kaart aan te kunnen vragen

Kosten en eigenschappen


Jaarlijkse bijdrage69,90 €
Bijkomende kaart14,90 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname5,00 €
Wisselkosten2,75 %

» Bezoek website


> Nu je prepaid Mastercard aanvragen bij Viabuy!


Hoeveel kost het opwaarderen van deze kaart?

Opladen met een binnenlandse of een SEPA-overschrijving is gratis, net als een cashstorting bij de bank of aan de automaat.

Laad je op via een internationale overschrijving, met een debet- of een andere kredietkaart, via iDeal, Bancontact of Sofort, dan betaal je 1,75%.

Opladen met een Paysafecard kost je 8,75% en met bitcoin 0,75%.

Zijn er andere kosten?

Na je aanvraag betaal je 1 keer 69,90 euro. Daarna kost deze kaart je 19,90 euro per jaar. Daarnaast zijn betalingen met je kaart in euro gratis, net als een overschrijving van Viabuy naar Viabuy en uitgaande SEPA- of nationale overschrijvingen. Voor betalingen in andere valuta rekent Viabuy 2,75% wisselkosten. Geld afhalen aan de automaat kost je 5 euro.