FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De prepaidkaart van KBC is niet gelinkt aan je bankrekening, waardoor het een goede keuze is voor reizigers. Bovendien beslis je vooraf zelf hoeveel je uitgeeft. Daarom is het ook een goede 'zakgeldkaart' voor je kinderen of kleinkinderen.

Je eigen bankier

Wil je je uitgaven op reis onder controle houden, dan is een prepaidkaart geschikt. Laad voor je vertrek je saldo op en geef op je bestemming alleen uit wat er op de kaart staat. De prepaidkaart is een Mastercard; je kunt dus probleemloos wereldwijd betalen en geld afhalen.

Er kan 5.000 euro op de KBC-prepaidkaart. Geld storten kan via KBC Touch, KBC Mobile of via een overschrijving. Let wel op: per laadbeurt mag je maximaal 1.250 euro op je kaart zetten.

Betaaluitzonderingen

Hoewel je met deze prepaid-Mastercard op veel plekken terechtkunt, kun je er niet mee betalen in offline-betaalsystemen zoals op tolwegen of in vliegtuigen. Het saldo van je kaart wordt daar niet meteen nagekeken.

Digitaal zakgeld

Vanwege het budgetbeheer en wereldwijde betaalgemak is de prepaidkaart geschikt als zakgeldkaart of voor jongeren die in het buitenland studeren. Ouders kunnen het saldo van de kaart online, mobiel of via een overschrijving bijwerken door thuis geld op de laadrekening van KBC te storten.

Belangrijkste eigenschappen

  • Kaart met ingebouwd budgetbeheer
  • Geschikt voor op reis dankzij het Mastercardnetwerk
  • Makkelijk opladen met KBC Touch, KBC Mobile of een overschrijving

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage12,00 €
Bijkomende kaart12,00 €
Uitgavenlimiet5.000,00 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselkosten1,60 %

» Bezoek website


> Nu een KBC-prepaidkaart aanvragen!


Waar vind ik het huidige saldo?

In KBC Touch of KBC Mobile zie je hoeveel er nog op je kaart staat. Je vindt er ook een overzicht van je verrichtingen en je kunt meteen aanpassen waar ter wereld je kunt betalen of geld afhalen, of je de prepaidkaart ook op internet wil gebruiken en of je er contactloos mee kunt betalen.

Wat is de laadrekening van KBC?

Je stort een bedrag op KBC’s laadrekening om het saldo van je prepaidkaart bij te werken. Tijdens de storting geef je je de gestructureerde mededeling van je kaart mee; zo weet KBC dat het geld naar jouw rekening moet. De gegevens vind je op de achterkant van je kaart.