FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met de Prepaid-Mastercard van KBC heb je volledige controle over je uitgaven. Je kunt alleen uitgeven wat er erop zet en die uitgaven zijn veilig doordat de kaart niet aan je rekening is gekoppeld.

Je kunt deze prepaidkaart wereldwijd gebruiken om te betalen en om geld af te halen. Alleen in de Verenigde Staten is ze standaard inactief. Als je naar de VS gaat moet je je kaart eerst activeren.

Je kaart opladen

In KBC Touch en KBC Mobile vind je een knop om snel geld op je kaart te zetten. Je bepaalt zelf hoeveel je erop zet. De prepaid-Mastercard heeft een ruim maximumsaldo limiet zodat je zeker toekomt.

Geen verzekeringen

Het enige dat standaard ontbreekt zijn bijvoorbeeld een aankoop- en een reisverzekering. Je internetaankopen blijven onbeschermd en je krijgt geen verlengde garantie. Tickets kun je niet annuleren.

Belangrijkste eigenschappen

  • Ruim maximumsaldo
  • Geen verzekeringen inbegrepen
  • Makkelijk opladen in KBC Touch of KBC Mobile
  • Je moet de kaart activeren voor je naar de VS vertrekt

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage12,00 €
Bijkomende kaart12,00 €
Uitgavenlimiet5.000,00 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselkosten1,60 %

» Bezoek website


> Nu een KBC-prepaidkaart aanvragen!


Kan ik contactloos betalen?

Dat kan op dezelfde manier als met een bank- of kredietkaart. Je kunt de optie in- of uitschakelen in KBC Touch of KBC Mobile.