FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De prepaid-Mastercard van KBC is een kaart waarmee je volledige controle hebt over je budget. Je kunt alleen uitgeven wat je erop zet en je kunt alleen een positief saldo hebben. De aankopen die je met deze kaart betaalt zijn veilig: de kaart staat los van je rekening.

Verder is het een gewone Mastercard. Dat wil zeggen dat je zo goed als overal kunt betalen en geld afhalen. Je moet alleen opletten dat je ze gebruikt op plekken waar de automaat het saldo direct kan nakijken. Dus niet op tolwegen of in (drank)automaten of op het vliegtuig.

Je kaart opladen

Je kunt online of mobiel geld op je kaart zetten. In KBC Touch of Mobile vind je daar een knop voor. Je bepaalt zelf hoeveel je op je kaart zet. Dat moet je wel voor je aankoop doen. De prepaid-Mastercard heeft een ruime maximumlimiet zodat je zeker toekomt.

Geen verzekeringen

Het enige dat standaard ontbreekt bij deze kaart zijn verzekeringen voor aankopen of voor op reis. Je (online) aankopen blijven onbeschermd en je krijgt geen verlengde garantie op elektrische of elektronische apparaten zoals wasmachines of computers.

Belangrijke voordelen

  • Ruim maximumsaldo
  • Ingebouwd budgetbeheer
  • Makkelijk online of mobiel opladen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage12,00 €
Bijkomende kaart12,00 €
Uitgavenlimiet5.000,00 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselkosten1,60 %

» Bezoek website


> Nu een kredietkaart aanvragen bij KBC!


Hoe weet ik hoeveel er nog op mijn kaart staat?

Dat zie je in KBC Touch of KBC Mobile. Je kunt er je saldo en verrichtingen bekijken en enkele opties aanpassen. Waar je met je kaart kunt betalen en geld afhalen en of je ze ook in webshops kunt gebruiken en of je er contactloos mee wil betalen.