FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Revolut Card is een mobiele rekening met fysieke en virtuele bankkaarten. Je opent je rekening online in een paar minuten. 

Je kunt automatisch sparen en budgetteren en bij internationale betalingen profiteer je iedere keer van de meest recente wisselkoers.

Eigenschappen van de Revolut Card

De standaardformule van Revolut kost je helemaal niets. Je opent gratis een Britse of een Europese zichtrekening en je betaalt in meer dan 150 valuta.

Internationaal betalen is ook kosteloos en je profiteert iedere keer van de recentste wisselkoers. Revolut rekent wel een vergoeding van 0,5% wanneer je meer dan 5.000 pond per maand betaalt.

Ook geld afhalen in het buitenland kost je niets onder de 200 pond. Haal je meer dan 200 pond per maand af, dan betaal je 2% vergoeding.

Handige app

De mobiele applicatie is het hart van je Revolut-rekening. Je kunt er automatisch mee budgetteren, je ziet direct aan wie of wat je je geld hebt uitgegeven en als je wil kun je je betalingen afronden naar het volgende hele getal. Het teveel kan automatisch worden weggeschreven naar een spaarrekening.

Daarnaast gebruik je de app om je kaart te beheren. Je kunt ze bijvoorbeeld makkelijk (de)blokkeren en je schakelt opties als contactloos betalen, onlinebetalingen en de mogelijkheid om geld af te afhalen snel aan en uit. Je vraagt er ook makkelijk een virtuele kaart aan.

Tot slot kun je locatiegebaseerde beveiliging in- en uitschakelen. Gebruikt iemand je kaart op een andere locatie dan waar jij bent, dan blokkeert Revolut de betalingen vanzelf.

De belangrijkste voordelen

  • Altijd de meest recente wisselkoers
  • Krachtige mobiele rekening met fysieke en virtuele (Mastercard)kaarten
  • Ondersteuning voor cryptomunten: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash en XRP

Kosten en eigenschappen


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Bijkomende kaart4,99 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname0,00 % (2,00 % vanaf € 200 p.m. en 0,05 % vanaf € 6.000 p.m.)
Wisselkosten0,00 %

» Bezoek website


> Nu een Revolut Card aanvragen!


Hoeveel kost de Revolut Card?

Je kunt tot 3 fysieke en 5 virtuele kaarten aan je profiel koppelen. Je kunt ook de metalen kaart bestellen, daar krijg je er wel maar 1 van. Extra kaarten kosten je 5,99 euro per stuk plus verzending. Je kunt ook je abonnement wisselen naar Revolut Premium of Metal, dan krijg je elke extra kaart gratis opgestuurd.

Welke wisselkoers krijg ik?

Je profiteert van de ‘interbankkoers’, de dynamische koers die banken onderling uitwisselen. In de week is die realtime, waardoor je altijd de meest recente wisselkoers krijgt. In het weekend betaal je een klein percentage — 1% of 2% — om koersschommelingen op te vangen.