FR

De prepaid-Mastercard van Wise is een debetkaart die je over de hele wereld kunt gebruiken. Je moet er wel een rekening voor openen bij Wise. Je laadt je kaart op door naar dat rekeningnummer over te schrijven en je kunt verschillende muntsoorten aanhouden.

Verschillende valuta

Wanneer je in een munt betaalt die je niet op je rekening hebt wisselt Wise het bedrag met de muntsoort met de voordeligste wisselkoers. De wisselkosten zijn gebaseerd op de koers die banken onderling gebruiken. Wise rekent daarbovenop een vergoeding die verschilt per valutapaar.

Aanvragen

De bijbehorende rekening kun je openen met je e-mailadres en een wachtwoord. Om de kaart daarna te kunnen aanvragen moet je Wise je identiteitsbewijs en een bewijs van je adres bezorgen. Als Wise je aanvraag aanvaardt kun je de rekening na een paar dagen gebruiken.

Beheren

De meeste eigenschappen van je kaart of je rekening kun je zelf beheren en aanpassen in Wises mobiele app. Daar vind je ook al je laatste transacties. Als je er toch niet uitgeraakt kun je de klantendienst bellen. Die is Engelstalig.

Belangrijke voordelen

  • Internationale rekening
  • Meerdere valuta aanhouden
  • Je kunt domiciliëringen aanmaken

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 € (één keer 7,00 € voor de kaart)
Uitgavenlimiet-
Geldopname0,00 € (minstens 1,75 % + 0,50 €/keer boven 200,00 €/mnd)
Wisselkosten0,33 % (min.)

» Bezoek website


> Nu een kredietkaart aanvragen bij Wise!


Goed om weten

Wise heette vroeger Transferwise. Begin 2021 kortte het z'n naam in. Wise is een Britse instelling voor elektronisch geld. Het is dus geen bank en het depositogarantiestelsel geldt niet.

Toch ben je beschermd in geval van faillissement: Wise bewaart je geld apart. Daar let de Britse financiële waakhond FCA op. Brexit heeft geen invloed op het gebruik van Wise. Europese klanten worden bediend vanuit een kantoor in Brussel.