FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Visa Classic-kaart is ideaal voor wie al een zichtrekening heeft bij ING. Je kunt er tussen 500 en 5.000 euro per maand mee uitgeven, je kunt er overal ter wereld mee terecht, je aankopen zijn beveiligd — zowel online als offline — en je profiteert standaard van enkele gratis verzekeringen.

Makkelijk met een ING-zichtrekening

Voor deze kaart heb je een gratis Lion Account van ING nodig: uitgaven met je Visa Classic gaan automatisch van deze rekening.

Gratis verzekeringen

Met ING’s Visa Classic profiteer je gratis van enkele handige verzekeringen:

De aankoopverzekering dekt accidentele schade of diefstal met geweld of inbraak. Voorwaarden zijn wel dat je je aankopen volledig met je Visa Classic betaalde en dat de goederen minstens 50 euro per stuk kosten.

Reis je veel met het vliegtuig, de trein of de bus, dan is de reisongevallenverzekering erg handig. Ze dekt reizen die maximaal 60 dagen duren en je ben verzekerd voor 100.000 euro als je overlijdt of blijvend invalide wordt.

Je krijgt een aanvullende vergoeding voor opsporings-, reddings- of repatriëringskosten.

Ook je onlineaankopen zijn verzekerd als ze niet binnen 30 dagen geleverd worden of als ze niet overeenkomen met wat je bestelde. Ook hier geldt dat je volledig met je Visa Classic betaalde en dat de goederen minstens 50 euro waard zijn.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis verzekerd
  • Veilig on- en offline kopen
  • Zo gekoppeld aan je Lion Account
  • Makkelijk online en mobiel je kaart beheren

Kosten en eigenschappen


Jaarlijkse bijdrage27,00 €
Bijkomende kaart27,00 €
Uitgavenlimiet2.000,00 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname6,00 € + 1,00 %
Wisselkosten2,00 %

» Bezoek website


> Nu een Visa Classic-kaart aanvragen!


Hoeveel kost deze kaart?

De kaart zelf kost 22 euro per jaar. Ben je jonger dan 25, dan kost ze 10 euro per jaar. Binnen de eurozone zijn al je betalingen gratis; erbuiten rekent ING een wisselmarge van 1,6% op het bedrag.

Tot slot kost geld opnemen aan een automaat je 4,96 euro + 1% van het opgenomen bedrag. In een kantoor betaal je 6,96 euro + 1% van het bedrag.