FR

Wat heb ik aan een kredietkaart?

Een kredietkaart is algemeen aanvaard: in bijna ieder land kun je er in winkels, hotels of restaurants mee betalen. Met een gewone bankkaart is dat vaak moeilijker.

Met een kredietkaart betaal je ook makkelijk op het internet, al aanvaarden steeds meer (lokale) webshops gewone bankkaarten via Bancontact of PayPal. In webwinkels uit andere landen heb je meestal wel nog een kredietkaart nodig.

Achteraf betalen

Een ander voordeel van een kredietkaart: je betaalt altijd achteraf. Wanneer je betaalt met een kredietkaart haalt je bank het saldo niet direct van je rekening; je krijgt later in de maand een overzicht van al je verrichtingen.

Als je die rekening in een keer betaalt komt er bovendien geen rente bij. Je kunt meestal ook voor uitstel van betaling kiezen. Dan betaal je wel kredietrente.

Verzekerd van aankopen

De meeste kredietkaarten bieden je aanvullende veiligheidsgaranties. Hierdoor ben je zeker dat je bestelling ook echt geleverd wordt.

Krijg je je bestelling niet, dan kun je de verrichting herroepen. Ook als je bestelling beschadigd aankomt kun je het aankoopbedrag meestal terugkrijgen.