FR

Jeroen Geuens

Kredietkaarten.be bespreekt onder andere de belangrijkste Visa-, Mastercard- en American Express-kaarten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Een zakelijke kredietkaart is praktisch om zicht te houden op je professionele uitgaven.  

Deze Visa Business Blue is een relatief goedkoop voorbeeld van zo'n businesscard. Heb je een Pro Pack-zichtrekening bij BNP Paribas Fortis, dan betaal je de helft van de jaarlijkse kaarthouderkosten.  

De kaart wordt in winkels én online aanvaard als betaalmiddel, ook in het buitenland. Aan normale betalingen bij handelaars en in webshops zijn geen extra kosten verbonden. Dat is alleen het geval bij geldafhalingen en bij betalingen in andere munten dan de euro. 

Aan het begin van elke maand krijg je een overzicht van alle uitgaven. Deze kun je direct boeken als beroepskosten. Dat is het handige van deze kredietkaart. 

De Visa Business Blue is een creditcard waarmee je zakelijke betalingen prima kunt scheiden van je privé-uitgaven. Daarnaast kan je er je budget mee opvolgen.  

Deze kaart biedt tot slot diverse kortingen op reizen en evenementen, aangeboden door Bank Card Company. Dat is de beheerder van Visa in België. 

De belangrijkste voordelen

  • Eerste jaar gratis
  • Praktisch alternatief voor bewaren van bonnetjes
  • Bekijk alle uitgaven op dagbasis via pc-banking
  • Veel kortingsaanbiedingen
  • Limiet is op aanvraag verhoogbaar

Kosten en eigenschappen


Jaarlijkse bijdrage51,00 € (6,75 € / trim.)
Bijkomende kaart27,00 €
Uitgavenlimiet2.500,00 €
Flexibel betalen?Nee
Geldopname6,00 € + 1,00 %
Wisselkosten1,60 %

» Bezoek website


> Vraag de Visa Business Blue hier aan!