Beobank heeft eerste kredietkaart met contactloos betalen

Als eerste Belgische bank lanceert Beobank een kredietkaart waarmee je ook contactloos kunt betalen in winkels.

Contactloos betalen kan in ons land al met meerdere Maestro-bankkaarten. Vanaf deze maand is het ook mogelijk met de kredietkaarten die Beobank uitgeeft samen met Mastercard. Dat is een primeur voor België.

Voor afrekenen van kleine bedragen

Contactloos betalen houdt in dat je de kaart slechts dicht tegen de betaalterminal moet aanhouden, net zoals dat al kan met bankpasjes, gsm's en gadgets. De betaalmethode is bedoeld voor snel afrekenen van kleine bedragen tot 25 euro, bijvoorbeeld bij de bakker of in de kiosk. Een geschikte terminal herken je aan het signaallogo. 

Snelle toename in Europa

Op deze manier betalen komt snel op in Europa. Volgens Mastercard loopt Tsjechië voorop. 72% van alle betalingen verloopt daar al contactloos. In Polen is dat 51% en in Frankrijk 20,8%.

Nederland volgt met 5%, maar is wel het land waar contactloos betalen momenteel het snelst groeit, zegt Mastercard. Contactloos betalen kan bij de noorderburen al met 17 verschillende kredietkaarten.

België volgt buurlanden

In vergelijking met onze buurlanden staan contactloze betalingen in België nog in de kinderschoenen. "Maar ook in ons land is het potentieel erg groot", schrijft Beobank in een persbericht. "Cijfers tonen aan dat in onze buurlanden betalingen van lage bedragen zoals vervoerbewijzen, kranten en fast food meer met de kaart gebeuren zodra er contactloos kan betaald worden.”

De nieuwe betaalmogelijkheid wordt al geboden bij onder meer Carrefour, Lidl, Aldi, McDonald’s en Le Pain Quotidien. Mastercard verwacht dat in 2017 alle betaalautomaten in het land geschikt zijn.

Contactloos betalen kan met elke Beobank Mastercard

De functie zit op elke nieuwe Mastercard van Beobank. Een zichtrekening van deze bank is niet per se nodig. Bekijk hier ons overzicht van alle Beobank-kredietkaarten.

(door Ton Hermans, 16 december 2015)