Nieuwe Prepaid kredietkaart van bpost oogst kritiek

De nieuwe prepaid kredietkaart Bpaid van BPost oogst de nodige kritiek. Zo berichten de Standaard en Test-Aankoop over de hoge kosten bij herladen. Verder noemt Test-Aankoop het hoge transactielimiet wat onveilig zou zijn.

Het fenomeen Prepaid kredietkaarten

Prepaid kredietkaarten zijn de laatste jaren onderwerp van gesprek, maar de grote vlucht naar deze kaarten blijft uit. Er zijn ook verschillende nadelen verbonden aan deze prepaid kredietkaarten. Autohuurbedrijven aanvaarden ze niet. Net als een heleboel andere bedrijven. Daarnaast rekenen prepaid kredietkaarten vaak kosten voor verrichtingen die kosteloos zijn bij gewone kredietkaarten. Zo valt Test-Aankoop nu over de kosten van het herladen van Bpaid.

Bpaid onze mening

Naar onze mening doet Bpost een goede poging met deze prepaid kredietkaart. De kosten voor herladen zijn vermijdbaar, door gebruik te maken van overschrijvingen. De kosten per jaar van --mastercard/bpaid-prepaid-mastercard/@prijs-- zijn heel bescheiden. U dient zich te realiseren dat kredietkaartmaatschappij bij een reguliere kredietkaart verdienen aan de kredietopening. Hierdoor is het lastig om een prepaid kredietkaart tegen lage kosten en met goede ondersteuning aan te bieden. Een ander duidelijk pluspunt is de hoge transactielimiet (--mastercard/bpaid-prepaid-mastercard/@limiet--), zeker vergeleken met de limiet van de --mastercard/moneybookers-prepaid-mastercard/@limiet-- van de Moneybookers Prepaid MasterCard. Hierdoor is de kredietkaart wel te gebruiken bij wat duurdere vliegtickets of tijdens een lange reis. De veiligheid van kredietkaart hangt niet zozeer af van de hoogte van het limiet, maar meer van de kans om onterechte betalingen te betwisten. We hebben (nog) geen reden om Bpost hierin niet te vertrouwen. De goede naam is hun te veel waard. Daarnaast gelden er een limiet van 500 € wat dagelijks afgehaald kan worden met de Bpaid. Herladen kan ook maar tot 2.500 € per keer. De kans dat een gebruiken het volledige saldo van --mastercard/bpaid-prepaid-mastercard/@limiet-- verliest lijkt daarom vrij klein.

Bpaid versus een reguliere kredietkaart

Ondanks het hoge limiet en de beperkte prijs, raden wij toch aan om voor een gewone kredietkaart te gaan. De beperking in het vooraf geld overmaken en wat beperktere aanvaarding wegen sterk in het nadeel van prepaid kredietkaarten. Als u niet via een reguliere weg een kredietkaart kunnen aanvragen, is het vaak ook mogelijk om een partner of via een studentenzichtrekening een kredietkaart aan te vragen.

zie: BPaid Prepaid kredietkaart
zie: kredietkaart aanvragen

zie: nieuwsblad.be
zie: standaard.be