Kun je je kredietkaartlening verhuizen?

Jeroen Geuens

29/09/2020

Met een kredietkaart geef je makkelijk(er) geld uit. Maandelijks terugbetalen voorkomt dat de schuld oploopt. Lukt dat moeilijk, dan betaal je dikwijls een hoge rente op het openstaande bedrag. Het is dan in veel gevallen goedkoper om je lening te verhuizen.

Een kredietkaartelening naar een andere aanbieder overzetten kan altijd. Je mag je schuld in één keer aflossen, zonder boete. De vraag is alleen of je een lening krijgt voor dat bedrag en tegen welke voorwaarden. Dat hangt af van je financiële situatie.

Welke lening is de beste?

Het belangrijkste is dat de rente van je nieuwe lening lager is dat die van je kredietkaartlening. Bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is dat zo goed als altijd.

De rente voor een persoonlijke lening is meestal het laagst. Als je zo’n lening afsluit weet je ook van tevoren wat je elke maand terugbetaalt en wanneer de lening is afgelost. Je loopt dat geen risico dat je eindeloos rente blijft betalen. Bij een doorlopend krediet loop je dat risico wel.

Leningen hebben grote verschillen in rentetarieven en voorwaarden. Vraag daarom offertes aan bij verschillende banken en kredietaanbieders. En als je nog lening hebt lopen of je staat in het rood op je bankrekening, dan kun je die leningen ook gelijk overzetten. Je betaalt dan nog maar één maandbedrag.

Heb je een bank gevonden waar je je lening naartoe kunt verhuizen? Dan lost die de schuld op de kredietkaart af.

(Door Jeroen Geuens, 29 september 2020.)

Lees ook