7 tips voor de beste kredietkaart op vakantie

Jeroen Geuens

14/07/2020

Als je ze slim gebruikt zorgt je kredietkaart voor een probleemloze vakantie. Met deze zeven tips gebruik je je kaart nog beter, eender waar.

Tip 1: Stort er extra geld op voor je vertrekt. Zo vergroot je je bestedingslimiet en het kost bij normale kredietkaarten niks.

Tip 2: Als je met de auto gaat, kijk dan van tevoren aan welke tolpoorten je met je kaart kunt betalen. Zo ben je er sneller door.

Tip 3: Krijg je buiten eurolanden de vraag of je het bedrag in euro’s wil zien, tik dan op nee. Ook al lijkt het vriendelijk, je betaalt uiteindelijk altijd meer.

Tip 4: Haal alleen in noodgevallen geld af met je kredietkaart. Dat is altijd duur, waar je ook bent.

Tip 5: Koop souvenirs ook met je kredietkaart. Als iemand je koffer steelt en dat dure beeldje zit erin, dan krijg je daar een vergoeding voor — als je een kaart met een aankoopverzekering hebt en je meldt de diefstal.

Tip 6: Neem voor de zekerheid een kaart van een ander betaalmerk mee. Als je niet met Mastercard of met American Express kunt betalen, dan lukt het gewoonlijk wel met Visa.

Tip 7: Download de app van je kredietkaartmaatschappij of bank en volg je uitgaven op reis. Zo heb je altijd een goed overzicht op je limiet en je weet ook wat je vakantie kost. Hou er tot slot rekening mee dat het twee weken of langer kan duren voor je je nieuwe kaart hebt. Vraag die dus ruim op tijd aan.

(Door Jeroen Geuens, 14 juli 2020.)

Lees ook