Hoe identificeer je je voor een nieuwe kredietkaart?

Jeroen Geuens

26/01/2021

Een nieuwe kredietkaart aanvragen kan online of via de app van je bank of kaartuitgever. De kredietkaartmaatschappij kijkt op afstand na of jij het bent. Elke aanbieder doet dat anders.

De belangrijkste aanbieders in België zijn je eigen bank en American Express, al heb je ook een aantal bankonafhankelijke kaarten.

Bij je eigen bank

Een kredietkaart bestellen bij de bank kan bij Belfius of KBC via hun online klantenomgeving of in hun app.

Ook de Visa Classic van ING bestel je online. Meld je aan in Home’Bank, neem er je ING-debetkaart en je kaartlezer bij en ING bevestigt je aanvraag per mail. De kaart zelf krijg je via de post.

Bij Argenta vraag je je kaart dan weer aan in de app. Ga naar ‘Mijn kaarten’, tik op het plusicoon en volg de procedure. Argenta kijkt automatisch na of je in aanmerking komt voor een kredietkaart.

Crelan raadt je dan weer aan contact op te nemen met je adviseur als je een kredietkaart bij je Economy- of Performancepakket wil nemen.

Andere, bankonafhankelijke aanbieders kunnen bijvoorbeeld een foto van de voor- en achterkant van je identiteitskaart vragen of ze vragen (minstens) een cent over te schrijven vanaf een rekening op jouw naam. Als identiteitsbewijs kun je gewoonlijk je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gebruiken.

American Express

American Express-kaarten vraag je aan met een eID-kaartlezer of met de identificatieapp Itsme. Als je geen van de twee hebt kun je de aanvraag toch starten: je vult je informatie dan zelf in.

Amex vraagt onder andere foto’s van de voor- en achterkant van je identiteitskaart en je moet gegevens zoals je naam, geslacht, adres en nationaliteit invullen.

(Door Jeroen Geuens, 26 januari 2021.)

Lees ook